What is my recourse? The State of Connecticut removed all the money from my checking account without notice.

Business Contracts 1 views 3 answers
It seems my ex-husband owed the state of Connecticut money from his college years before we were married. We were married for 10 years and then legally separated. The State of Ct sent a notice to both my ex and I of this bill just this year. Thats it. They removed the money from my personal account- ex- is not on it. I will have to close this account- I have had it for 20 years- I had no idea this was coming- it happened yesterday- what do I do? The money taken was child support and alimony.

Attorney Answers

3
Dorothy Bunce ·
I would suggest that you contact the state to apply for an exemption due to your being "an innocent spouse" as well as the money taken was "exempt." Unfortunately, the rules allowing for tax collection are not the same as for other types of debt collection. I am moving your question over to taxes for a more precise answer. Hope this perspective helps!
0 upvotes
Robert Suhajda ·
First, the bank should not turn over the money right away. You need to contact the official who levied the funds ASAP. You should have received a notice from C-DOR and the Bank. The next step is to contact the Connecticut Department of Revenue Telephone Assistance For telephone assistance call: 860-297-5962 (from anywhere) 1-800-382-9463 (Within CT-Outside Greater Hartford area only) Then call the Taxpayer Advocate at 860-297-5603. They should be able to lead you in the right direction. Let me know if this works for you at [email protected]. Disclaimer of California Attorney. Laws differ from state to state. Although the above response is believed to be accurate, it should not be relied upon as any type of legal advice because the information provided is incomplete. It is intended to educate the reader and a more definite answer should be based on a consultation with a lawyer. No attorney client relation is formed with me without a written contract. Good Luck starts with a strategy and a plan. Robert J. Suhajda, MS,CPA Attorney-At-Law 17721 Norwalk Blvd. #43 Artesia, CA 90701 562-924-8922 Tax Relief Lawyer. Former financial auditor and controller. Admitted to US Tax Court, Income Tax, IRS representation, Fiduciary income tax returns, Estate and Gift tax returns, Homeowner Association Strategist.
0 upvotes
Henry Daniel LivelyTax LawyerNewport Beach, CA ·
If you filed a joint tax return for the years in question, you were jointly liable for the tax. You will have to file for innocent spouse relief to have a chance at getting the money back. Talk to a local tax professional for the procedure to do this in your state. Any individual seeking legal advice for their own situation should retain their own legal counsel as this response provides information that is general in nature and not specific to any person's unique situation. Circular 230 Disclaimer - Advice given in this response cannot be used to eliminate penalties with the IRS or any other governmental agency.
0 upvotes

People Also Asked